Početna Projekti Bolji život za izbeglice i migrante

Bolji život za izbeglice i migrante

2 minuta čitanja
1
0
325

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta života izbeglica i migranata koji su smešteni u prihvatnom centru u Bosilegradu kao i podsticanje integracije u lokalnu sredinu.

U okviru ovog projekta, koji traje do 28. Februara 2018, IAN pruža psihosocijalnu podršku izbeglicama i migrantima održavajući psihološke kao i kreativne radionice sa ženama i decom u prihvatnom centru. Kreativne radionice vode iskusne umetnice nevladine organizacije “MOTO”. Kroz crtanje, igre, pesme, ples, sviranje na različitim muzičkim instrumentima, deca se igraju i socijalizuju. IAN je takođe u okviru ovog projekta napravio dečije igralište u dvorištu prihvatnog centra koje se sastoji od ljuljaški, klackalica, tobogana, penjalice i vrteške. Časovi srpskog jezika za izbeglice/migrante koji su zainteresovani da uče naš jezik su takođe organizovani u prostorijama prihvatnog centra.

Na kraju projekta predviđeno je organizovanje finalnog događaja koji će se sastojati od izložbe dečijih crteža kao i produkata napravljenih tokom radionica, pozorišne predstave i muzičke predstave. Pozorišna predstava biće napravljena na osnovu ličnih priča izbeglica/migranata i biće izvođena pred lokalnom publikom kao i pred izbeglicama/migrantima koji su smešteni u Bosilegradu. Kroz ove aktivnosti lokalna sredina će se upoznati sa kulturom izbeglica/migranata i biće upoznata sa njihovim problemima.

Trajanje projekta: Septembar 2017 – Februar 2018

Donator: Grupa 484 kroz projekat Ambasade Kraljevine Norveške

Kontakt osoba: Bojana Trivunčić bzivanovic@ian.org.rs

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Projekti

Takođe Pogledajte

Finansijska podrška za održavanje i jačanje sveobuhvatne rehabilitacije za osobe koje su preživele torturu

IAN Centar za rehabilitaciju žrtava torture (CRTV) pruža sveobuhvatnu rehabilitaciju osoba…