Početna Aktuelnosti Konferencija za medije povodom objavljivanja Izveštaja Specijalnog izvestioca UN za torturu

2 minuta čitanja
0
221

U organizaciji Platforme organizacija za saradnju sa mehanizmima UN za ljudska prava, održana je konferencija za medije u Medija centru 5.3.2019, povodom objavljivanja Izveštaja Specijalnog izvestioca UN za torturu (1 preuzimanje) Nilsa Melcera. Na konferenciji su prikazani  nalazi koje je gospodin Melcer u svom izveštaju naveo, a koji se odnose na nezadovoljavajući nivo ispunjenosti međunarodnih standarda, neadekvatno pružanje zaštite žrtvama torture, kao i nedovoljnoj prevenciji zlostavljanja i mučenja u Republici Srbiji.

Na konferenciji prisutnima su se obratili:

• Nils Melcer, Specijalni izvestilac UN za torturu (video obraćanje)
  • Milan Marković, šef Tima za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Srbiji
  • Sonja Tošković, koordinatorka Platforme i izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava
  • Lazar Stefanović, MDRI-s, koordinator Radne grupe u oblasti prava osoba sa invaliditetom u okviru Platforme
  • Nikola Kovačević, Beogradski centar za ljudska prava, koordinator Radne grupe u oblasti torture u okviru Platforme
  • Biljana Petrović, izvršna direktorka IAN-a, članica Radne grupe u oblasti torture i Radne grupe u oblasti prava osoba sa invaliditetom u okviru Platforme
  • Miloš Janković, pravni ekspert u oblasti torture, bivši koordinator NPM Srbije.
Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Hitan apel UN izvestiocu za torturu