Početna Aktuelnosti Međunarodni dan žena – 8. mart 2023.

Međunarodni dan žena – 8. mart 2023.

2 minuta čitanja
0
0
137

IAN je zajedno sa donatorima UNHCR-om obeležio Međunarodni dan žena, 8. marta u prostorijama kafea „Zvuci srca“. Događaj su uveličali korisnici programa podrške u integraciji koji IAN sprovodi koji su bili kreatori izloženih slika, kao i korisnici drugih usluga u IAN-u i prijatelji organizacije. Posebno izdvajamo prisustvo gospodina Sufijana Adjalija predstavnika UNHCR-a, koji je divnim rečima podrške otvorio događaj i istakao značaj kontinuirane podrške, koju pružaju organizacije u Srbiji kao i država, izbeglicama iz različitih zemalja.

U okviru događaja održana je projekcija filma o maloletničkom braku, kao jednoj od zastupljenih tema kada govorimo o pravima i ugroženosti žena širom sveta.

Pored toga održan je i Osmomartovski kviz, čiji je cilj bio edukacija o 8. martu i ženama koje su ostavile trag u istoriji čovečanstva.

Uporedo sa tim, na zidovima Zvuka srca bile su izložene slike koje su naslikali naši korisnici, izbeglice iz Burundija, Konga, Kameruna, Obale slonovače, Hrvatske, BIH i sa Kube. Kupovinom neke od slika, svi prisutni imali su priliku da doniraju novac za podršku žrtvama zemljotresa u Siriji.

Zahvaljujemo se na dobrodošlici domaćina „Zvuci Srca“, koji su svojom toplinom i otvorenošću pokazali zašto je važna dobrota uz pomoć koje jedino možemo da se izborimo u svetu punom nasilja, neravnopravnosti, katastrofa kako prirodnih tako i ljudskih.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

PODRŠKA SVEDOCIMA U SUĐENJIMA ZA RATNE ZLOČINE

Na konferenciji za medije juče je predstavljen projekat „Psihosocijalna podrška svedocima/…