Početna Aktuelnosti Podrška tokom vandrednog stanja

Podrška tokom vandrednog stanja

2 minuta čitanja
0
0
53

U skladu sa trenutnom situacijom i uvedenim vanrednim stanjem u Republici Srbiji, rukovodstvo i tim Međunarodne mreže pomoći IAN je donelo odluku o načinu poslovanja u predstojećem periodu:

  • Celokupni tim IAN-a će raditi od kuće;
  • Komunikacija sa institucijama, partnerima i donatorima nastaviće se putem telefona i e-maila (office@ian.org.rs);
  • Podrška mentalnom zdravlju korisnika naših projekata biće pružana preko telefona, e-maila i Skype-a.

Korisnici koje podržavamo kroz aktuelne projekte su: osobe koje su preživele torturu i članovi njihovih porodica; povratnici po sporazumu o readmisiji; izbeglice, migranti i tražioci azila; žrtve svedoci i potencijalni svedoci u procesima suđenja za ratne zločine. Među svim grupama korisnika, posebna pažnja se posvećuje ženama.

IAN će pokušati da nastavi sa medicinskom podrškom našim klijenatima u skladu sa stručnom medicinskom procenom urgentnosti intervencije i mogućnostima ordinacije.   

Dodatno, IAN uvodi posebnu BESPLATNU PSIHOLOŠKU PODRŠKU putem telefona namenjenu svim građanima Srbije koji se osećaju uznemireno u trenutnoj situaciji.

Posebno ohrabrujemo naše MEDICINSKE RADNIKE da potraže neophodnu podršku.

BESPLATNA PSIHOLOŠKA PODRŠKA011 40 393 40 (Radnim danima 9-17h)

ZAŠTITITE SEBE I SVOJE NAJBLIŽE OD VIRUSA COVID-19. MOLIMO VAS DA SE PRIDRŽAVATE OPŠTIH PREVENTIVNIH MERA ZAŠTITE OD KORONA VIRUSA.

Kada činite sve što je u Vašoj moći i poštujete sve preporučene mere, Vi odgovorno štitite svoje fizičko zdravlje, a to istovremeno utiče i na Vaš mentalni mir i stabilnost.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Hitan apel UN izvestiocu za torturu

Zajedno sa još 10 organizacija civilnog društva koje su deo Platforme za saradnju sa mehan…