Početna Aktuelnosti Podrška tokom vandrednog stanja

Podrška tokom vandrednog stanja

2 minuta čitanja
0
0
156

U skladu sa trenutnom situacijom i uvedenim vanrednim stanjem u Republici Srbiji, rukovodstvo i tim Međunarodne mreže pomoći IAN je donelo odluku o načinu poslovanja u predstojećem periodu:

  • Celokupni tim IAN-a će raditi od kuće;
  • Komunikacija sa institucijama, partnerima i donatorima nastaviće se putem telefona i e-maila (office@ian.org.rs);
  • Podrška mentalnom zdravlju korisnika naših projekata biće pružana preko telefona, e-maila i Skype-a.

Korisnici koje podržavamo kroz aktuelne projekte su: osobe koje su preživele torturu i članovi njihovih porodica; povratnici po sporazumu o readmisiji; izbeglice, migranti i tražioci azila; žrtve svedoci i potencijalni svedoci u procesima suđenja za ratne zločine. Među svim grupama korisnika, posebna pažnja se posvećuje ženama.

IAN će pokušati da nastavi sa medicinskom podrškom našim klijenatima u skladu sa stručnom medicinskom procenom urgentnosti intervencije i mogućnostima ordinacije.   

Dodatno, IAN uvodi posebnu BESPLATNU PSIHOLOŠKU PODRŠKU putem telefona namenjenu svim građanima Srbije koji se osećaju uznemireno u trenutnoj situaciji.

Posebno ohrabrujemo naše MEDICINSKE RADNIKE da potraže neophodnu podršku.

BESPLATNA PSIHOLOŠKA PODRŠKA011 40 393 40 (Radnim danima 9-17h)

ZAŠTITITE SEBE I SVOJE NAJBLIŽE OD VIRUSA COVID-19. MOLIMO VAS DA SE PRIDRŽAVATE OPŠTIH PREVENTIVNIH MERA ZAŠTITE OD KORONA VIRUSA.

Kada činite sve što je u Vašoj moći i poštujete sve preporučene mere, Vi odgovorno štitite svoje fizičko zdravlje, a to istovremeno utiče i na Vaš mentalni mir i stabilnost.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

PODRŠKA SVEDOCIMA U SUĐENJIMA ZA RATNE ZLOČINE

Na konferenciji za medije juče je predstavljen projekat „Psihosocijalna podrška svedocima/…