Početna Aktuelnosti DFI Projekat – 39 centara iz Evrope sastalo se u Beogradu da poboljša pravo na rehabilitaciju korišćenjem podataka

DFI Projekat – 39 centara iz Evrope sastalo se u Beogradu da poboljša pravo na rehabilitaciju korišćenjem podataka

2 minuta čitanja
0
0
109

Prikupljanje pouzdanih podataka o torturi je ključni izazov za podršku životu nakon torture. DFI Projekat je osmišljen da razvije bazu za prikupljanje kliničkih podataka koja bi se koristila kao dokaz napretka u radu na polju rehabilitacije. Projekat ima za cilj da podrži desetine centara za rehabilitaciju da čuvaju sistematske podatake putem ovog standardizovanog sistema baze podataka koju su dizajnirali IRCT centri za IRCT centre.

U poslednjih nekoliko meseci, zajednica DFI projekta je sprovela niz regionalnih radionica sa širom IRCT mrežom, ne samo da izgradi i ojača znanja učesnika o bazi podataka, već i da obezbedi platformu sa koje će se angažovati i sarađivati na prikupljanju podataka, korišćenju i deljenju radi stvaranja promene.

Peti sastanak u ovom nizu radionica održan je u Beogradu od 31. maja do 2. juna za region Evrope. Sastanak je bio fokusiran na peer-to-peer učenje i radionice, odgovorno upravljanje podacima i budućim koracima u unapređenju prikupljanja podataka, deljenje i korišćenje lokalnih, regionalnih i globalnih perspektiva. Ukupno 39 učesnika iz celog evropskog regiona prisustvovalo je sastanku.

Sastanak u Beogradu organizovali su IRCT i IAN.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Država nezainteresovana da se bavi prevencijom i procesuiranjem slučajeva torture, kao ni zaštitom žrtava

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, Međunarodna mreža pomoći IAN …