Početna Aktuelnosti UN Ekspertski Workshop

UN Ekspertski Workshop

2 minuta čitanja
0
0
59

Bojana Trivunčić kao predstavnica IAN-a je učestvovala je na UN Ekspertskom Workshopu 2017. koji je održan u Ženevi 26-27 aprila 2017. Ekspertski Workshop omogućio je razmenu iskustava između stručnjaka – lekara, psihologa, pravnika, socijalnih radnika, itd – koji dolaze iz organizacija finansiranih od strane UN Fonda za žrtve torture koje direktno podržavaju identifikaciju, obeštećenje, rehabilitaciju i osnaživanje žrtava torture u migraciji. Učesnici su skrenuli pažnju na glavne izazove i primere dobre prakse u nastojanju da ovim ljudima vratimo dostojanstvo i omogućimo im da ponovo izgrade svoje živote.

Ekspertski Workshop održan je u dva dana (26-27 april 2017) tokom 45. zasedanja Upravnog odbora UNVFVT-a (24-28 april 2017). Workshop je obuhvatio diskusije malih grupa na identifikovane teme, praćene interaktivnom razmenom između svih učesnika i članova Upravnog odbora.

Učesnici Workshopa su bili zamenik Visokog Komesara za ljudska prava, predstavnici organizacija civilnog društva koje su finansirane od strane UNVFVT, sa iskustvom u pružanju pomoći žrtvama torture u kontekstu migracija, predstavnik korisničke mreže, predstavnici UNVFVT-a, članovi relevantnih UN mehanizama za ljudska prava, UN agencije i drugi stručnjaci, kao i članovi osoblja OHCHR koji rade na srodnim mandatima.

Učesnici civilnog društva su izabrani od strane UNVFVT Sekretarijata kroz pregled projekata finansiranih u 2017 i kroz poziv za aplikaciranje koji je poslat svim organizacijama koje podržava UNVFVT.

Brošuru sa ovog događaja možete pronaći na sledećem linku:
Učitaj Više Srodnih Članaka
  • Saopštenje za javnost povodom 26. juna

    Podržimo život nakon torture 26. jun je UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture. Korist…
  • Radionica za tražioce azila

    U okviru projekta „Community-based support in integration“ koji je podržan od …
  • Trening za volontere

    U okviru projekta “Podrška održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji”, 4.2.2021. smo održ…
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Saopštenje za javnost povodom 26. juna

Podržimo život nakon torture 26. jun je UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture. Korist…