Drugi trening za volontere i terenske radnike na zajedničkom projektu IAN-a i AHC-a  “Podrška održivom povratku i reintegraciji u Srbiji i Albaniji” održan je u Tirani 5. i 6. juna.

Prvog dana predstavljena je programska komponenta GIZ-a “Returning to new oportunities“ i projekti partnera koji u Albaniji rade sa povratnicima po readmisiji (Terre des Homes, World Vision i Swiss contact). IAN eksperti su takođe obradili teme: iskustva traume i torture, i posledice takvih iskustava, osnovi pružanja psihosocijalne i psihološke prve pomoći, specifičnosti različitih ranjivih grupa korisnika, problemi mentalnog zdravlja kod povratnika po readmisiji, i stres kod pomagača.

Drugog dana treninga učesnici treninga su se upoznali sa pravnim okvirom procesa readmisije i reintegracije, kao i prezentacijama rada Odeljenja za zaštitu dece u Tirani, regionalnih direkcija socijalnog rada opština Tirane, Gjirokastra and Skadra. Takođe se diskutovalo o najefikasnijim oblicima međusobne saradnje i umrežavanja.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Poziv za dostavljanje ponuda za smeštaj za antiburnout trening

Međunarodna mreža pomoći I.A.N. International Aid Network sprovodi projekat „Support to su…