Drugi trening za volontere i terenske radnike na zajedničkom projektu IAN-a i AHC-a  “Podrška održivom povratku i reintegraciji u Srbiji i Albaniji” održan je u Tirani 5. i 6. juna.

Prvog dana predstavljena je programska komponenta GIZ-a “Returning to new oportunities“ i projekti partnera koji u Albaniji rade sa povratnicima po readmisiji (Terre des Homes, World Vision i Swiss contact). IAN eksperti su takođe obradili teme: iskustva traume i torture, i posledice takvih iskustava, osnovi pružanja psihosocijalne i psihološke prve pomoći, specifičnosti različitih ranjivih grupa korisnika, problemi mentalnog zdravlja kod povratnika po readmisiji, i stres kod pomagača.

Drugog dana treninga učesnici treninga su se upoznali sa pravnim okvirom procesa readmisije i reintegracije, kao i prezentacijama rada Odeljenja za zaštitu dece u Tirani, regionalnih direkcija socijalnog rada opština Tirane, Gjirokastra and Skadra. Takođe se diskutovalo o najefikasnijim oblicima međusobne saradnje i umrežavanja.

Učitaj Više Srodnih Članaka
  • Obuke o podršci u zajednici za tražioce azila

    IAN je započeo realizaciju niza obuka o podršci u zajednici za tražioce azila u Srbiji kro…
  • Poziv za dostavljanje ponuda

    Međunarodna mreža pomoći I.A.N. poziva kvalifikovane organizacije/agencije koje se bave pr…
  • Obuke za dadilje

    Prethodne nedelje održane su tri online edukacije za članove/ice novoosnovanog Udruženja d…
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Obuke o podršci u zajednici za tražioce azila

IAN je započeo realizaciju niza obuka o podršci u zajednici za tražioce azila u Srbiji kro…