Drugi trening za volontere i terenske radnike na zajedničkom projektu IAN-a i AHC-a  “Podrška održivom povratku i reintegraciji u Srbiji i Albaniji” održan je u Tirani 5. i 6. juna.

Prvog dana predstavljena je programska komponenta GIZ-a “Returning to new oportunities“ i projekti partnera koji u Albaniji rade sa povratnicima po readmisiji (Terre des Homes, World Vision i Swiss contact). IAN eksperti su takođe obradili teme: iskustva traume i torture, i posledice takvih iskustava, osnovi pružanja psihosocijalne i psihološke prve pomoći, specifičnosti različitih ranjivih grupa korisnika, problemi mentalnog zdravlja kod povratnika po readmisiji, i stres kod pomagača.

Drugog dana treninga učesnici treninga su se upoznali sa pravnim okvirom procesa readmisije i reintegracije, kao i prezentacijama rada Odeljenja za zaštitu dece u Tirani, regionalnih direkcija socijalnog rada opština Tirane, Gjirokastra and Skadra. Takođe se diskutovalo o najefikasnijim oblicima međusobne saradnje i umrežavanja.

Učitaj Više Srodnih Članaka
  • Saopštenje za javnost povodom 26. juna

    Podržimo život nakon torture 26. jun je UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture. Korist…
  • Radionica za tražioce azila

    U okviru projekta „Community-based support in integration“ koji je podržan od …
  • Trening za volontere

    U okviru projekta “Podrška održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji”, 4.2.2021. smo održ…
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Saopštenje za javnost povodom 26. juna

Podržimo život nakon torture 26. jun je UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture. Korist…