Početna Projekti Globalni holistički pristup borbi protiv nekažnjivosti torture (DFI)

Globalni holistički pristup borbi protiv nekažnjivosti torture (DFI)

2 minuta čitanja
0
0
82

2014. godine Međunarodna mreža pomoći IAN, u saradnji sa Međunarodnim savetom za rehabilitaciju žrtava torture (IRCT) i 10 drugih centara za rehabilitaciju u različitim regionima, počela je da sprovodi projekat „Globalni holistički pristup borbi protiv nekažnjivosti torture“ (DFI). Opšti cilj projekta je da doprinese borbi protiv nekažnjivosti pomoću podataka dobijenih od žrtava torture kako bi se podržala odgovornost, prevencija i rehabilitacija žrtava.

Specifični cilj projekta je jačanje i ujednačavanje kapaciteta centara za rehabilitaciju za prikupljanje kliničkih podataka i korišćenje istih za promociju ljudskih prava i podršku u borbi protiv nekažnjivosti.

33 centra za rehabilitaciju žrtava torture iz 28 zemalja su uključena u ovaj projekat.

Partneri na projektu su iz Argentine, Bosne i Hercegovine, Kameruna, Čada, Kenije, Meksika, Nepala, okupirane palestinske teritorije, Filipina, Srbije i saradnik partner iz Hrvatske.

Implementacioni centri koji su naknadno uključeni u ovaj projekat su iz Albanije, Jermenije, Bangladeša, Bolivije, Demokratske Republike Kongo, Gruzije, Hondurasa, Indije, Kenije, Libana, Moldavije, Nigerije, Rusije, Senegala, Južne Afrike, Šri Lanke, Turske i Ugande.

Jedinstvena baza podataka za prikupljanje kvalitetnih podataka o torturi je kreirana i data na korišćenje svim centarima. Korišćenje jedinstvene baze podataka za vođenje evidencije o torturi će omogućiti razmenu informacija između različitih centara iz različitih regiona i pomoći će nam u borbi protiv torture širom sveta.

Donator:
Evropska unija

Trajanje projekta: april 2014 – jun 2017

Kontakt osoba Bojana Trivuncic, bzivanovic@ian.org.rs

There are no photos with those IDs or post 439 does not have any attached images!
Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Projekti

Takođe Pogledajte

Finansijska podrška za održavanje i jačanje sveobuhvatne rehabilitacije za osobe koje su preživele torturu

IAN Centar za rehabilitaciju žrtava torture (CRTV) pruža sveobuhvatnu rehabilitaciju osoba…