Početna Aktuelnosti Konferencija „Ka profesionalizaciji zanimanja dadilja“

Konferencija „Ka profesionalizaciji zanimanja dadilja“

1 minuta čitanja
0
0
62

U subotu 30.1.2021. godine, održana je završna konferencija projekta „Vrednovanje brige o deci i kućnih poslova“. Projekat je deo većeg projekta „Rodno odgovorno upravljanje – Preraspodela neplaćenog rada”, koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu.

Cilj konferencije bilo je predstavljanje rezultata projekta, kao i razmena iskustava i diskusija daljih koraka na putu profesionalizacije zanimanja dadilja u Srbiji. Iskustva dobre prakse iz regiona podelile su predstavnice Hrvatske udruge dadilja i Makedonske asocijacije dadilja. Predstavljeno je i Udruženje dadilja Srbije koje je osnovano u okviru projekta sa ciljem okupljanja dadilja i zastupanja sopstvenih interesa.

Konferenciji su prisustvovale predstavnice državnih tela – Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Ministarstva pravde, predstavnica UN Women Srbija, predstavnice partnerskih organizacija i veliki broj dadilja.

Učitaj Više Srodnih Članaka
  • Saopštenje za javnost povodom 26. juna

    Podržimo život nakon torture 26. jun je UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture. Korist…
  • Radionica za tražioce azila

    U okviru projekta „Community-based support in integration“ koji je podržan od …
  • Trening za volontere

    U okviru projekta “Podrška održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji”, 4.2.2021. smo održ…
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Saopštenje za javnost povodom 26. juna

Podržimo život nakon torture 26. jun je UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture. Korist…