Početna Aktuelnosti Održan ANTIBURN-OUT seminar

Održan ANTIBURN-OUT seminar

3 minuta čitanja
0
0
130

Zahvaljujući donatorima iz Nemačke agencije za međunarodnu saradnju i razvoj GIZ koji su prepoznali značaj prevencije sindroma pregorevanja u pomagačkim profesijama, imali smo priliku da održimo još jedan ANTIBURNOUT SEMINAR. U okviru projekta koji sprovodimo „Podrška održivoj reintegraciji povratnika u Srbiji“, seminar je održan u periodu od 30. marta do 1. aprila, u Vrnjačkoj banji.

Cilj je bio smanjenje faktora koji dovode do sindroma sagorevanja kod pomagača koji rade na terenu i svakodnevno se susreću sa visoko traumatizovanim korisnicima. Seminar su vodile psihoterapeutkinje specijalizovane za prevenciju sindroma sagorevanja Biljana Slavković i Olivera Živković, a sam pristup bio je sveobuhvatan.

Pored informacija o stresu koji dovodi do sindroma sagorevanja, akcenat je stavljen i na aktivaciju tela u borbi sa stresom. Tokom predavanja učesnici su kroz različite vežbe disanja, smirivanja tela i uma, kao i kroz kreativne tehnike poput crtanja, bojenja, pevanja i plesa imali priliku da nauče nove tehnike kako da se izbore sa preteranim stresom.

Pored toga, seminar je održan u hotelu sa SPA centrom u kom su učesnici seminara mogli da se opuste i adekvatno odmore od posla koji obavljaju, a koji, kao i svaka pomažuća profesija, sa sobom donosi veliki rizik od narušavanja mentalnog zdravlja i sagorevanja.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

PODRŠKA SVEDOCIMA U SUĐENJIMA ZA RATNE ZLOČINE

Na konferenciji za medije juče je predstavljen projekat „Psihosocijalna podrška svedocima/…