Početna Aktuelnosti Održan prvi trening za osoblje novog Centra za žrtve torture u Prilepu

Održan prvi trening za osoblje novog Centra za žrtve torture u Prilepu

1 minuta čitanja
0
0
100

U okviru projekta Sveobuhvatna akcija protiv torture koji sprovodi IAN u partnerstvu sa Centrom za ljudska prava Niš i Centrom za građanske inicijative (CCI) iz Prilepa, održan je prvi capacity building trening za osoblje CCI. IAN u okviru projekta planira da održi još tri treninga do kraja godine sa ciljem osnaživanja i obuke CCI organizacije za osnivanje Centra za rehabilitaciju žrtava torture u Bivšoj Federativnoj Republici Makedoniji.

Prvi capacity building trening je podrazumevao upoznavanje sa UN Konvencijom protiv torture i  preporukama UN Komiteta za borbu protiv torture, aktivnostima na projektu. Obuhvaćene su i teme vezane za metodologiju rada CRTV Centra, sveobuhvatnu rehabilitaciju žrtava torture, kreiranje usluga i servisa za žrtve, itd.

Treningu su prisustvovali zaposleni u CCI kao i saradnici koji će raditi na zajedničkom projektu i pružati pomoć žrtvama torture, kao i zagovarati za primenu preporuka UN Komiteta za borbu protiv torture koji su upućeni  Bivšoj Federativnoj Republici Makedoniji.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

PODRŠKA SVEDOCIMA U SUĐENJIMA ZA RATNE ZLOČINE

Na konferenciji za medije juče je predstavljen projekat „Psihosocijalna podrška svedocima/…