Početna Aktuelnosti Održan prvi trening za osoblje novog Centra za žrtve torture u Prilepu

Održan prvi trening za osoblje novog Centra za žrtve torture u Prilepu

1 minuta čitanja
0
0
95

U okviru projekta Sveobuhvatna akcija protiv torture koji sprovodi IAN u partnerstvu sa Centrom za ljudska prava Niš i Centrom za građanske inicijative (CCI) iz Prilepa, održan je prvi capacity building trening za osoblje CCI. IAN u okviru projekta planira da održi još tri treninga do kraja godine sa ciljem osnaživanja i obuke CCI organizacije za osnivanje Centra za rehabilitaciju žrtava torture u Bivšoj Federativnoj Republici Makedoniji.

Prvi capacity building trening je podrazumevao upoznavanje sa UN Konvencijom protiv torture i  preporukama UN Komiteta za borbu protiv torture, aktivnostima na projektu. Obuhvaćene su i teme vezane za metodologiju rada CRTV Centra, sveobuhvatnu rehabilitaciju žrtava torture, kreiranje usluga i servisa za žrtve, itd.

Treningu su prisustvovali zaposleni u CCI kao i saradnici koji će raditi na zajedničkom projektu i pružati pomoć žrtvama torture, kao i zagovarati za primenu preporuka UN Komiteta za borbu protiv torture koji su upućeni  Bivšoj Federativnoj Republici Makedoniji.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

Država nezainteresovana da se bavi prevencijom i procesuiranjem slučajeva torture, kao ni zaštitom žrtava

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, Međunarodna mreža pomoći IAN …