Početna Aktuelnosti Održan sastanak Radne grupe za praćenje preporuka UN CATa

Održan sastanak Radne grupe za praćenje preporuka UN CATa

2 minuta čitanja
0
0
84

U okviru projekta Borba protiv torture i nekažnjivosti koji IAN sprovodi u partnerstvu sa YUCOMom, planirane su aktivnosti zagovaranja za implementaciju preporuka UN Komiteta za borbu protiv torture (UN CAT).

Sve zainteresovane organizacije civilnog društva za praćenje primene preporuka UN CAT-a i za zagovaranje za implementaciju istih su podeljene u 4 radne grupe koje će pratiti različite preporuke UN Komiteta u skladu sa svojim interesovanjima i poljima delovanja.

11.6.2018. održan je sastanak prve Radne grupe koja akcenat u zagovaranju stavlja na izmenu krivičnog dela torture u Krivičnom zakonu Republike Srbije, pravo na rehabilitaciju i obeštećenje svih žrtava torture.

Organizacije civilnog društa koje su prisustvovale sastanku: IAN, YUCOM, BCHR, YIHR, MDRI, Centar za ljudska prava Niš, predstavnici kancelarije Zaštitnika građana, SUPRAM, CRPC, OHCHR – Tim za ljudska prava, ASTRA, FHP, predstavnica Saveta Evrope.

Projekat Borba protv torture i nekažnjivosti finansijski podržavaju Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i UN Dobrovoljni fond za žrtve torture.

 

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

PODRŠKA SVEDOCIMA U SUĐENJIMA ZA RATNE ZLOČINE

Na konferenciji za medije juče je predstavljen projekat „Psihosocijalna podrška svedocima/…