Početna Publikacije HIV/AIDS Mentalno zdravlje i HIV/AIDS

Mentalno zdravlje i HIV/AIDS

3 minuta čitanja
0
0
190

Mentalno zdravlje i HIV/AIDS

Zahvaljujući saradnji sa Globalnom inicijativom za psihijatriju (Global Initiative on Psychiatry), nevladinom organizacijom iz Holandije, IAN centar za HIV, AIDS i mentalno zdravlje objavio je početkom godine seriju brošura pod nazivom „Mentalno zdravlje i HIV/AIDS“ .

Brošure sadrže relevantne informacije i preporuke koje se tiču unapređivanja mentalnog zdravlja osoba koje žive sa HIV/AIDS-om i namenjene su kako stručnjacima i paraprofesionalcima koji pružaju psihosocijalnu podršku osobama koje žive sa HIV/AIDS-om, tako i osobama koje žive sa HIV-om, njihovim porodicama, prijateljima i partnerima.

Izrada brošura sprovedena je u okviru projekta osnivanja mreže Ekspertskih centara za HIV/AIDS i mentalno zdravlje u regionu Jugoistočne Evrope, Kavkaza i Centralne Azije. Ovaj regionalni projekat bavi se često zanemarenim vezama između mentalnog zdravlja i HIV/AIDS-a, i nastoji da promoviše razvoj sveobuhvatnog sistema pomoći u oblasti mentalnog zdravlja osoba koje su pogođene HIV/AIDS-om. Centar za mentalno zdravlje i HIV u Srbiji kao deo ove regionalne mreže aktivan je pod okriljem IAN-a i sprovodi različite aktivnosti: treninge za mešovite grupe učesnika, istraživanja, zastupanje, umrežavanje i širok spektar drugih intervencija. Brošure i druge publikacije sastavni su deo aktivnosti kojima želimo da zadovoljimo potrebe naših saradnika- agenata promena na polju mentalnog zdravlja PLHIV, omogućujući im pristup novijim saznanjima o unapređenju podrške za osobe koje žive sa HIV/AIDS-om.

Grupa autora
„Mentalno zdravlje i HIV“
IAN, Beograd, 2008

PREUZMITE BROŠURE  

 

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz HIV/AIDS

Takođe Pogledajte

The Game

Od 2015. godine, kada je migracija takozvanom „balkanskom rutom“ bila na vrhuncu, značajan…