Početna Projekti Razvoj integrisanih službi za mentalno zdravlje i socijalnu zaštitu kao regionalni model

Razvoj integrisanih službi za mentalno zdravlje i socijalnu zaštitu kao regionalni model

2 minuta čitanja
0
0
101

Cilj projekta je formiranje funkcionalne regionalne mreže pristupačnih službi za zaštitu mentalnog zdravlja i socijalnu zaštitu u zajednici u južnoj Srbiji, kao model za ostatak zemlje – mreže koja podržava integraciju osoba sa poremećajima mentalnog zdravlja u društvo i uključivanje korisnika službi za zaštitu mentalnog zdravlja i njihovih bližnjih u rad službe. Projekat je realizovan u partnerstvu sa Globalnom Inicijativom u psihijatriji (GIP) iz Holandije, koja je bila nosilac projekta.

U okviru projektnih aktivnosti IAN u parnterstvu sa GIP-om unapređuje profesionalne kapacitete Centra za zaštitu mentalnog zdravlja u zajednici „Medijana“, prve ustanove te vrste u Srbiji, kroz edukacije i prenos iskustava iz Holandije.

Visoki standardi projekta „Razvoj integrisanih službi za mentalno zdravlje i socijalnu zaštitu kao regionalni model“ potvrđeni su kroz produkovanje Stručno-metodološkog uputstva za formiranje službi za zaštitu mentalnog zdravlja u zajednici, koje je napisano od strane eminentnih stručnjaka.

Projektni tim se posebno ponosi činjenicom da je uspeo da osnaži korisnički pokret u Srbiji kroz različite oblike edukacija, direktnu pomoć i umrežavanje. Kroz osnaživanje korisnika, približavamo se našoj viziji gde servisi u zajednici kroz saradnju sa korisnicima, razvijaju moderne usluge koje su pristupačnije, efikasnije i jeftinije od postojećih.

Donator: Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Holandije kroz MATRA program

Trajanje projekta: 2007 – 2011

Kontakt osoba: Tijana Eror tijanaeror@gmail.com

Pogledajte galeriju
Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Projekti

Takođe Pogledajte

Finansijska podrška za održavanje i jačanje sveobuhvatne rehabilitacije za osobe koje su preživele torturu

IAN Centar za rehabilitaciju žrtava torture (CRTV) pruža sveobuhvatnu rehabilitaciju osoba…