Početna Aktuelnosti IAN u oktobru

IAN u oktobru

3 minuta čitanja
0
0
85

Tokom oktobra, Međunarodna mreža pomoći IAN učestvovala je i organizovala više aktivnosti. Među njima su obeležavanje Svetskog dana mentalnog zdravlja, Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, trening podrške predstavnicima kancelarije za azil u prevenciji pregorevanja u radu, okrugli sto „Značaj veštačenja i mišljenja eksperata kao dokaza u postupku azila“, kao i Šetnja za slobodu.

U periodu od 23-25. oktobra IAN tim je bio uključen u rad na podršci predstavnicima kancelarije za azil u prevenciji pregorevanja u radu. Biljana Petrović i Jelena Lončarević bavile su se prevencijom pregorevanja kod zaposlenih dok je Vladimir Jović govorio o psihološkoj traumi i specifičnosti u radu sa osobama koje su je preživele.

13. oktobra, predstavnica IAN-a, Biljana Petrović govorila je na okruglom stolu Značaj veštačenja i mišljenja eksperata kao dokaza u postupku azila, organizovanom od strane Beogradskog centar za ljudska prava i Kancelarije Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) u Srbiji. Cilj događaja bio je da predstavnicima nadležnih državnih institucija približi značaj sveobuhvatnog razmatranja dokaza dostavljenih u postupcima azila, s fokusom na posebno osetljive slučajeve, radi unapređenja prakse u donošenju odluka o zahtevima za azil. Uvažavanje nalaza i mišljenja eksperata iz različitih oblasti, kao što su medicina i psihologija, neophodno je za pravilno utvrđivanje činjeničnog stanja u pojedinačnim slučajevima tražilaca azila, te donošenja zakonitih odluka.

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima (18. oktobra), IAN se pridružio Šetnji za slobodu usmerenoj ka borbi protiv trgovine ljudima i održanoj 14. oktobra u Beogradu. Šetnja za slobodu je globalni događaj, koji okuplja ljude u stotinama gradova širom sveta.

Učitaj Više Srodnih Članaka
Učitaj Više Iz Aktuelnosti

Takođe Pogledajte

PODRŠKA SVEDOCIMA U SUĐENJIMA ZA RATNE ZLOČINE

Na konferenciji za medije juče je predstavljen projekat „Psihosocijalna podrška svedocima/…